Dezbatere la Instituţia Prefectului Judeţului Ialomiţa

marți, ianuarie 27, 2015 0 Niciun tag Permalink 0

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, a participat, marţi, 27 ianuarie, la şedinţa Comisiei de Dialog Social, orgaizată de Instituţia Prefectului – Judeţul Ialomiţa.

La şedinţă  au fost prezenţi, printre alţii, prefectul Judeţului Ialomiţa Gigi Petre, subprefectul Marin Constantin, senatorul PSD Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Silvian Ciupercă şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ştefan Muşoiu.

Ordinea de zi a cuprins mai multe teme, printre care, prezentarea Raportului de activitate al Comisiei de Dialog Social a judeţului Ialomiţa; Prezentarea şi aprobarea Programului orientativ al şedinţelor Comisiei de Dialog Social, care vor avea loc în 2015; Informare privind corelarea ofertei educaţionale cu piaţa muncii; Informare cu privire la rezultatele Programului pentru ocuparea forţei de muncă pentru anul 2014 şi obiective propuse pentru ocuparea forţei de muncă pentru anul 2015; Situaţia şomajului la finele anului 2014 în judeţul Ialomiţa.

De asemenea, în cadrul Comisiei de Dialog Social au fost dezbătute şi o serie de probleme de interes local.

Ministrul Liviu Marian Pop a felicitat activitatea Comisiei de Dialog Social la nivelul județului. “Sunteţi unul dintre judeţele fruntaşe atât în ceea ce priveşte organizarea, cât şi tematica abordată. Ordinea de zi a fost adaptată la realitățile județului. Este important ca aceste Comisii de Dialog Social să fie organizate periodic, în primul rând pentru a identifica principalele probleme existente la nivelul județului, iar pe de altă parte pentru a vedea în ce măsura pot fi rezolvate, ce intră în competența autorităților locale și ce în competența parlamentarilor. Totodată îmi exprim speranța ca în luna martie să avem o modificare a Legii Dialogului Social”, a spus Liviu Marian Pop.

Totodată ministrul a explicat că la nivel naţional au fost stabilite o serie de proceduri menite să  faciliteze dialogul şi, implicit, colaborarea între instituţiile publice locale şi centrale.

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *