Dezvoltarea judeţului Maramureș continuă – proiectele finanţate prin PNDL II prind contur

miercuri, februarie 28, 2018 0 Niciun tag Permalink 0

Judeţul Maramureș a primit, prin PNDL II, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, peste 700 de milioane de lei, mai exact 704.221.776,85 lei. Doresc pe această cale să felicit autorităţile judeţene pentru implicare şi reuşită, dar şi pe primarii care au propus proiecte viabile, atât de necesare comunităţilor lor, şi care îmi doresc să se finalizeze în număr cât mai mare.

Au fost alocaţi pentru (1) construirea ori modernizarea creșelor, grădinițelor și școlilor peste 80 milioane de lei (57 de proiecte), pentru (2) modernizarea, extinderea rețelelor de canalizare și înființarea sistemelor de alimentare cu apă vorbim de circa 234 de milioane de lei (33 de proiecte), iar în ceea ce privește (3) reabilitarea sau amenajarea drumurilor, resursa financiară pentru următorii trei ani – până  în 2020 – este de aproape 370 milioane de lei (50 de proiecte). Fonduri semnificative au fost alocate şi pentru (4) reabilitarea ori înfiinţarea cabinetelor medicale – peste 14 milioane de lei (16 proiecte), pentru (5) introducerea iluminatului public, peste 2 milioane de lei (3 proiecte) dar și pentru (5) extinderea sediului unei primării (1 proiect), peste 2 milioane de lei. Graficul de mai jos prezintă situația anterior expusă.

Graficul nr. 1. Lista obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pe domenii, pentru finanțarea PNDL II, în Județul Maramureș, în perioada 2017-2020, cu Ordine MDRAPFE aprobate (stadiu 17.01.2018)

mdrapfe2

Sunt în total 160 de proiecte pe care primarii şi specialiştii lor din unităţile administrativ-teritoriale pe care le conduc, alături de cei din Consiliul Judeţean Maramureș, le-au definitivat. Programul Național de Dezvoltare Locală II este un tren al dezvoltării pe care Maramureș nu are voie să îl piardă!

Le doresc succes, de altfel, tuturor edililor din toate judeţele României şi îmi doresc ca, în acelaşi timp cu accesarea fondurilor europene şi realizarea de investiţii cu fonduri proprii, dar şi cu toate măsurile bune aplicate în fiecare sector de activitate, guvernarea PSD-ALDE să continue să dezvolte România şi să o aşeze pe locul pe care îl merită!

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *