Liviu Pop:  Activitatea unui guvern se judecă în funcție de cât de mult a reușit să crească nivelul de trai al cetățenilor

Există în politica românească tendința de a pune într-un con de umbră lucrurile care contează cu adevărat pentru cetățenii acestei țări și de a pune accent pe chestiuni mai puțin relevante pentru majoritatea românilor.

Există tendința de a minimiza meritele unui guvern și de a maximiza potențiale probleme pentru a scoate în evidență chestiuni care ar putea fi folosite în jocul electoral.

Cred că a sosit momentul ca acest tip de politică distructivă să-și reducă motoarele și să lăsăm politica constructivă să vorbească.

În cazul Guvernului Ponta, rezultatele vorbesc de la sine, iar cifrele, calculele matematice confirmă faptul că țara este guvernată bine, poate chiar mai bine decât s-ar fi așteptat mulți.

Este adevărat, se poate face mai mult, aceasta este și ținta Guvernului, creșterea economică, creșterea nivelului de trai al românilor, reducerea inegalităților sociale, o viață mai bună pentru toți cetățenii acestei țări.

Acestea sunt lucrurile care contează cu adevărat atunci când analizăm o guvernare, mult mai mult decât imaginea și bulele populiste din discursuri.

Activitatea unui guvern se judecă în funcție de cât de mult a reușit să crească nivelul de trai al cetățenilor, nu în funcție de imaginea bună sau mai puțin bună pe care și-o creează.  Acestea sunt lucruri care trebuie cântărite în balanțe diferite și judecate diferit. Cei care le amestecă la infint greșesc, pentru că românii au nevoie de un guvern eficient, nu de un guvern de imagine.

 

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *