Liviu Pop: Argații Guvernului Boc caută acum, prin orice mijloace, să atragă capital politic și electoral

După modelul “La plăcinte înainte”… argații Guvernului Boc caută acum, prin orice mijloace, să atragă capital politic și electoral, depășind limita bunului simț și asumându-și merite ce nu li se cuvin.

Nu e nimic nou, lumea politică a fost martoră de-a lungul istoriei la multă impostură, dar asta nu înseamnă că nu trebuie amendată atunci când își face simțită prezența.

Așa cum probabil știți, săptămâna trecută a fost votat proiectul de lege care face dreptate cadrelor didactice, proiect al cărui inițiator sunt, și care are ca obiect de reglementare plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat, pentru perioada octombrie 2008 -13 mai 2011.

Culmea este că astăzi, chiar cei care în aceeași perioadă au umilit cadrele didactice, ”onorabilii” care au susținut nedreptățile, discriminările și debandada din salarizare a unor categorii socio-profesionale sub umbrela mitului austerității, care au tăiat fără milă pensii și salarii se laudă cu această lege…

Deputata Raluca Turcan a prins glas și foarte senină ne spunea deunăzi, că portocaliii PNL-iști au susținut fără echivoc această propunere legislativă și că acum “Cadrele didactice au o bază legală care le oferă siguranța că vor putea beneficia de restanțele salariale în perioada următoare”.

“Puțintică onoare, aveți stimabililor?”, fiindcă dincolo de atitudinea caragialească a situației tocmai dumneavoastră vă permiteți să vorbiți despre eliminarea discriminărilor în sistem, despre legalitate când ați fost părtași la multe ilegalități la vremea respectivă?

Dacă memoria vă joacă feste, vă reamintesc faptul că Guvernul Boc a fost cel care a amânat termenele și a modificat modul în care cadrele didactice urmau să beneficieze de drepturile care li se cuveneau.

Spre deosebire de tandemul Boc-Băsescu, pentru Guvernul PSD, pentru parlamentarii social-democrați, cadrele didactice au fost și vor reprezenta mereu o prioritate, o mândrie și o responsabilitate.

Vă reamintesc de asemenea că Guvernul Ponta a fost singurul care a restituit drepturile salariale și a reîntregit salariile bugetarilor, astfel încât veniturile au revenit la nivelul de dinaintea tăierilor de 25% executate de guvernarea Băsescu – Udrea– Boc în 2010.

Asta nu e o laudă, nu e goană după capital electoral, este recunoașterea unor merite, restabilirea unui adevăr, reabilitarea unei erori.

Este pur bun simț până la urmă, unul care trebuie la rândul său reintegrat în politică, mai ales în rândul celor care ne dovedesc cu fiecare ocazie că l-au pierdut demult și că nu sunt semne să-l mai regăsească.

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *