Liviu Pop: PNL Maramureș trebuie să înceteze șantajul și atacurile la adresa prefectului județului!

Senatorul PSD Liviu Pop susține că, prin vocea președintelui  Mircea Dolha, PNL Maramureș face presiuni publice cu iz de șantaj la adresa prefectului județului, impunându-i acestuia să semneze anumite acte și să facă demersuri care țin de constituirea Consiliului Județean Maramureș.

“Îl invit pe domnul deputat Dolha să studieze în detaliu, împreună cu camarila PNL, Legea administrației locale și toate actele care au legătură cu această lege, să se consulte cu marii juriști începând cu președintele partidului Alina Gorghiu, cea care se pretinde jurist de excepție, inclusiv în dosarul Turceni-Rovinari, și să înceteze presiunile de orice natură la adresa prefectului județului Maramureș, prefect tehnocrat de altfel”, a declarat Liviu Pop.

În acest context, senatorul PSD îi cere premierului Dacian Cioloș să asigure sprijin juridic suplimentar prefectului de Maramureș și să intervină în așa fel încât legea să fie în continuare respectată.

“Hotărârea de constituire a consiliului nu poate fi atacată în mod direct fiind o hotărâre cu caracter constatator și care nu generează prin sine efecte juridice. Dar chiar și într-o altă interpretare procedura de contencios administrativ presupune introducerea unei plângeri prealabile în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, singura excepție de la plângerea prealabilă fiind introdusă numai pentru hotărârea de validare. Hotărârile privind alegerea președintelui și vicepreședinților se supun regulilor generale cu privire la anularea lor prin procedura contenciosului administrativ, atât cu privire la termenele și procedurile de urmat cât și cu privire la temeiul unei asemenea acțiuni. Din modul în care s-au desfășurat procedurile în cadrul Consiliului județean Maramureș nu există temeiul de nelegalitate și nici posibilitatea introducerii unei acțiuni ca urmare a nerespectării termenului de introducere a plângerii prealabile. Instituția Prefectului nu are calitatea de a ataca în contencios administrativ hotărârea de constituire a consiliului județean, iar cu privire la alegerea președintelui sau a vicepreședinților ar trebui să se identifice cauzele de nelegalitate a acestora pe temeiul încălcării unor dispoziții legale, după constituirea consiliului județean”, a arătat senatorul Liviu Pop.

Totodată, senatorul PSD de Maramureș, Liviu Pop, a anunțat că va depune marți, 4 octombrie, o interpelare adresată premierului Dacian Cioloș cu privire la acest subiect.

 

 

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *