Liviu Pop: Președintele va alege oare să joace cartea interesului politic de grup în dauna interesului național?

Președintele Klaus Iohannis ne dovedește pe zi ce trece că liniștea de la Palatul Cotroceni este doar una dintre tacticile sale de conducere.

Toată această liniște pregătea revenirea cu surle și trâmbițe a fostului premier PDL Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al SIE. Această manevră politică este menită să ne dezvăluie noua față a președintelui, aceea de “președinte jucător”, după modelul patentat de înaintașul său Traian Băsescu.

Este regretabil că președintele care s-a autointitulat ”al tuturor românilor” a ales deja să reprezinte numai o parte din electorat. La fel de regretabil este că dorește să-și impună opțiunile și asupra celeilalte părți și a reprezentanților acestora.

Klaus Iohannis nu ține cont de faptul că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu nu are susținerea majorității, din motive lesne de înțeles și de tristă amintire și, în același timp, refuză să semneze decretul de numire în funcție a senatorului PSD, Mihai Fifor, la Ministerul Transporturilor. Înseamnă că președintele a ales calea greșită a conflictului politic.

O întrebare se naște din această situație, iar aceasta are nevoie de un răspuns ferm: În momentul în care România traversează una din cele mai bune perioade economice din ultimii ani, președintele va alege oare să joace cartea interesului politic de grup în dauna interesului național?

 

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *