Liviu Pop: Proiectul Ordonanței de Urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, o glumă proastă!

Senatorul PSD Liviu Pop cataloghează noul proiect al Ordonanței privind salarizarea bugetarilor ca fiind “o glumă proastă”, un afront la adresa acestora și susține totodată că așa-zisele majorări salariale nu vor putea fi aplicate, unele niciodată, iar altele doar prin reduceri masive de personal.

“Mă așteptam ca măcar în ceasul al 12-lea, noua Ordonanță privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice să fie tratată cu maximă responsabilitate de ‘Guvernul meu’.  Dar ce observăm? Promisiuni fără fond, prevederi nesustenabile, articole care nu se vor aplica niciodată decât prin măsuri drastice care vor conduce la reduceri masive de personal. Deci ce face ‘Guvernul meu’ pentru cetățeni? Ordonanța, așa cum arată în momentul de față, nu rezolvă sub nicio formă inechitățile din sistem. Mai mult, la o simplă analiză și din datele pe care le avem, constatăm că în 2017 nu va exista cadru fiscal pentru creșteri salariale”, a declarat Liviu Pop.

Totodată, senatorul PSD atrage atenția că Ordonanța este “doar o petardă” menită să spele aparent imaginea unui guvern care se perfecționează la locul de muncă și care în atâtea luni nu a fost în stare să creioneze o ordonanță coerentă și sustenabilă a salarizării în sistemul bugetar.

“În ceea ce privește acel premiu de 2 % este o prevedere care nu se poate aplica personalului din sistemul de învățământ. Decât în situația reducerii de personal. Așadar, afirmația potrivit căreia  ‘Educația reprezintă o prioritate’, nu se reflectă și în realitatea bugetară. Prin urmare, nici vorbă de o eventuală creștere de salarii în 2016 sau 2017”, a adăugat Liviu Pop.

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *