Liviu Pop:  PSD continuă procesul debirocratizării!

Am votat astăzi, în Senat, proiectul de lege inițiat de PSD care prevede eliminarea de la 1 ianuarie 2017 a 102 taxe nefiscale, pentru că, în opinia noastră, mai puțină birocrație înseamnă oameni mai productivi.

Prin acest proiect se urmărește continuarea procesului de debirocratizare început în ultimii ani, eficientizarea instituțiilor statului, dar și reducerea timpului petrecut la cozi, în fața ghișeelor, pentru plata  taxelor.

Este încă o dovadă a faptului că promisiunile pe care PSD le face românilor din țară sau din afara granițelor nu rămân doar la nivel declarativ.

Am votat astăzi cu gândul la maramureșenii plecați în străinătate, pentru că în numeroasele discuții pe care le-am avut cu aceștia subiectul taxelor consulare, percepute la misiunile diplomatice și la oficiile consulare ale României în străinătate, a fost unul de un real interes. Aceștia au solicitat în repetate rânduri condiții egale de obținere a documentelor cu cetățenii din România, iar vocea lor a fost ascultată.

PSD este singurul partid din România care oferă soluții concrete la problemele românilor, care își dorește ca țara noastră să ajungă în rândul statelor cu cel mai mic număr de taxe din lume și care își propune să întărească încrederea cetățenilor în instituțiile publice.

Totodată, proiectul eliminării acestor taxe este o parte importantă a programului economic al PSD, care va aduce mai mulţi români în clasa de mijloc şi le va îmbunătăţi viaţa de zi cu zi.

Printre altele, românii nu vor mai plăti timbrul de mediu pentru autovehicule, cele 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele consulare şi de cetăţenie, taxa pentru cazierul fiscal, taxele radio-TV, tarifele pentru pierderea sau modificarea actelor.

Conform expunerii de motive, taxele propuse spre eliminare reprezintă peste jumătate din taxele plătite de cetățeni astăzi.

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *