Liviu Pop: România nu-și poate permite să școlarizeze miniștri pe spatele cetățenilor

Senatorul PSD Liviu Pop susține că întârzierile mari pe care le înregistrează România în procesul de absorbție a fondurilor europene au declanșat deja probleme în lanț, care încep de la viitorii beneficiari și se termină cu bugetul național.

”Actualul Guvern tehnocrat al României nu numai că nu a reușit să înceapă procesul de absorbție a fondurilor europene, dar aceste întârzieri încep să semene tot mai mult cu un sabotaj la adresa economiei naționale”, mai spune senatorul Liviu Pop.

Până în prezent, potrivit datelor, mai multe programe operaționale care au alocate miliarde de euro se află în stand-by, România nereușind nici măcar să finalizeze procedurile tehnice pentru ca viitorii beneficiari să poată aplica pentru fondurile respective.

”Cred că după o perioadă lungă de dezbateri și motivări a sosit vremea ca Guvernul să-și asume răspunderea pentru acest eșec lamentabil. Toate aceste amânări și întârzieri sunt în primul rând efectul lipsei de experiență a acestor oameni, iar România nu-și poate permite să școlarizeze miniștri pe spatele cetățenilor”, a adăugat senatorul PSD.

 

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *