Liviu Pop: Solicit emiterea în regim de urgenţă a hotărârii prin care să poată fi aplicate nomele metodologice pentru Legea vânătorii

Senatorul PSD Liviu Pop a adresat marți, 13 septembrie, o interpelare premierului Dacian Cioloș cu privire la emiterea normelor metodologice pentru Legea vânătorii.

“Anul trecut a fost promulgată Legea nr. 149/2015 privind modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, iar Guvernul trebuia să emită hotărârea prin care erau stabilite normele privind despăgubirea proprietarilor de culturi agricole, care sunt supuse defrişării de către animalele sălbatice”, explică Liviu Pop.

Senatorul PSD a adăugat că situaţia actuală a proprietarilor de culturi agricole, a căror recoltă este distrusă de către mistreţi, este îngrijorătoare şi plângerile persoanelor în cauză cresc pe zi ce trece.

“În foarte multe comune din Maramureş, dar şi în restul ţării, mistreţii intră in curţile oamenilor şi defrişează culturile agricole, iar instituţiile statului, responsabile de acest lucru, nu răspund în faţa oamenilor. Este o situaţie disperată în care ajung tot mai mulţi oameni, pentru că proprietarii rămân efectiv şi fără cultură agricolă şi fără despăgubire, iar autorităţile neputincioase ridică  din umeri, aruncând vina pe legislaţie. Având în vedere gravitatea situaţiei expuse, cât şi faptul că legea intra în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, aceasta fiind anul trecut (24 iunie 2015), vă rog, domnule Prim-ministru, să-mi comunicaţi raţiunile conform cărora această hotărâre nu a fost emisă până acum”, a adăugat Liviu Pop.

În acest context, senatorul i-a solicitat premierului emiterea în regim de urgenţă a acestei hotărâri, astfel încât să poată fi aplicate nomele metodologice pentru legea vânătorii.

 

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *