Prin formarea Agenției Naționale pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială se întărește activitatea de control cu privire la munca nedeclarată

joi, decembrie 18, 2014 0 Niciun tag Permalink 0

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, joi, că prin formarea Agenției Naționale pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială se întărește actul de control cu privire la munca nedeclarată, cu impact pe zona socială.

“Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială vor fi desfiinţate, în 15 zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului. În locul acestora va fi formată, prin comasare, o structură unică, denumită Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială. Decizia Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial. Prin acest demers se întărește activitatea de control pe munca nedeclarată și pe plățile sociale”, a declarat Liviu Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a subliniat că este vorba doar despre o reorganizare, iar angajații nu-și vor pierde posturile. “Râmâne aceeași organigramă, nu pleacă nimeni acasă”, a subliniat ministrul delegat pentru Dialog Social.

Totodată, Guvernul a decis înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, prin preluarea activităţii din domeniul protecției persoanelor cu dizabilități de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Finanțarea Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *