Propunere legislativă privind pensiile grefierilor

marți, septembrie 23, 2014 0 Niciun tag Permalink 2

Săptămâna trecută  am depus la Senat o iniţiativă legislativă menită să elimine o nedreptate la care au fost supuși grefierii, prin eliminarea pensiilor de serviciu, odată cu apariţia Legii 119/2010 privind stabilirea unor măsuri referitoare la pensii.

Această iniţiativă parlamenatară, semnată  și de doamna ministru Rovana Plumb, împreună cu deputaţii Florin Iordache, Bogdan Ciucă, a plecat de la ideea că actul de recalculare a pensiilor de serviciu s-a efectuat prin abatere de la textul din Constituţie, întrucât desfiinţarea pensiilor prevăzute în Legea 119/2010 a adus o atingere unui drept dobândit – pensia de serviciu.

Prin adoptarea acestor măsuri de reinstituire a pensiei de serviciu pentru grefieri, vom asigura stabilitatea în funcţie a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea. Actul normativ depus are rolul de a corija nedreptățile făcute, iar motivarea acestui corp profesional și recunoașterea muncii lor va conduce și la eficientizarea actului de justiţie.

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *