Salariile personalului nedidactic și ale angajaților din administrația publică locală, majorate

Salariile  de bază de care beneficiază personalul nedidactic din învățământul preuniversitar de stat, inspectoratele școlare și unitățile conexe, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare se majorează, începând cu data de 1 august, cu 12% față de luna iulie 2015.

Totodată, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază,  se majorează cu același procent de 12%, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de Guvern de marți, 30 iunie, prin Ordonanța de Urgență pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice și pentru stabilirea unor măsuri bugetare.

De drepturile salariale majorate, în urma aplicării Ordonanței de Urgență, vor beneficia 53.848 de persoane din învățământul preuniversitar de stat și 7.468 de persoane din învățământul universitar.

În urma aplicării prevederilor prezentului proiect de Ordonanță de Urgență se va soluționa din punct de vedere material și moral situația personalului  nedidactic din învățământ care participă în egală măsură la buna desfășurare a procesului de învățământ.

De asemenea, autoritățile administrației publice locale pot stabili o creștere salarială pentru personalul angajat în instituțiile publice locale, de până la 12%, dacă sunt îndeplinite cumulativ mai multe condiții, respectiv încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat; încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.  Totodată, autoritățile administrației publice locale pot stabili creșteri salariale diferențiate pe categorii de personal, în funcție de condițiile specifice.

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *