Senatorul Liviu Pop: E trist că s-a ajuns la disponibilizări la Oltchim şi Arpechim

vineri, mai 10, 2013 0 Niciun tag Permalink 0

Preşedintele Comisiei de Muncă a Senatului, Liviu Pop, consideră că e trist că se vor face circa 900 de disponibilizări de la Oltchim şi Arpechim, însa speră că se vor găsi soluţii pentru refacerea locurilor de muncă, în viitor, poate chiar la prima dintre acestea, dacă revine profitul.

„Unu – e trist că s-a ajuns la această soluţie. Doi – sper ca, criteriile de disponibilizare să fie unele principiale. Trei – Guvernul a aprobat saptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă privind plăţile compensatorii, lucru care asigură o situaţie financiară clară pentru disponibilizaţi. Patru – e absolut necesară găsirea unei soluţii pentru crearea de noi locuri de muncă, dacă vreţi, pe modelul de la Mechel Câmpia Turzii, unde s-au adus bani europeni pentru disponibilizaţi. Cinci – sper că aceste disponibilizări să ducă la o eficientizare a activităţii, astfel încât într-un interval scurt de timp să se ajungă la creşterea activităţii, pentru a crea noi locuri de muncă. Cert e ca, pentru mine, şi pentru cetăţenii zonei, e important ca activitatea Oltchim să fie pe profit”, a spus Pop pentru Ziare.com.

Senatorul, care anul trecut a fost implicat în negocieri cu salariaţii de la Oltchim pe când era ministru delegat pentru Dialog Social, spune că acum „e foarte important planul pe care şi l-a făcut administratorul pentru repornirea combinatului, din acest plan se poate vedea care e viitorul companiei”. Disponibilizările la Oltchim şi Arpechim vor începe săptămâna viitoare, cand 900 de angajaţi ai celor doua combinate vor fi concediaţi. Anunţul a fost făcut, miercuri, de administratorul judiciar al companiei de la Râmnicu-Vâlcea, avocatul Gheorghe Piperea, informează Digi 24. Acesta a precizat că viitorul proprietar al Oltchim are sarcina de a duce producţia la 65%, de la 27%, cât este în prezent, iar liderul sindical, Corneliu Cernev, a susţinut că Oltchim poate funcţiona şi cu 2.000 de angajaţi, la această capacitate. Sursa Ziare.com

Niciun comentariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *